Inför Vedum 2

Så var rallybilen klar inför Söndagen. Byte bromscylinder h.b ikväll. Så nu fungerar bakbromsen lite bättre.
Sätte in reservhjulet och verktygen igen, nu när man inte ska åka sprint mer i år, förutom som föråkare i klevabacken i Tidaholm.
Sen så hissades bilen ner och nu står den på hjulen.
Så nu är det bara lastning kvar och det kommer att ske någon gång under lördagen.
Sen drar vi mot Vedum runt 07,00 på Söndag morgon.
Första start är klockan 11,00 innan dess ska vi anmäla oss, besiktiga, åka sträckorna 2 gånger ocg få lite näring i magen innan vi ska iväg ca 12,03 skulle jag tippa på då vi har startnummer 62.
Vi är 10st i C-förare 2-hjulsdrivet. Jag är ensam gr.n bil i den klassen. Men vi har vår klubbkompis Gunnar 'Guj' Johansson i sin Renult Clio gr.n i b-förar klassen, så vi ska rikta oss in på att slå honom och alla Volvo orginalare, lite högt ställt mål kanske när det är många duktiga Volvo förare med.
Mest spännande kommer det nog bli i A-förare 2wd med förare som Stefan Wass, Leif Pettersson, Johan Nilsson m.fl m.fl.
Total segern kommer att stå mellan Fägre's Håkan Svensson och Kulling's Henrik Persson båda i Mitsubishi.
Så kom ner till Vedum och titta på denna spännande och intensiva tävling med ca 111 startande. 2st SS som köres 2ggr.

Inför Vedum

Igår så var det dags för den obligatoriska garage tisdagen =) Började med att plocka av bromstrummorna i bak och gjorde rent och kontrolerade allt och upptäckte att höger bromscylinder har fastnat så det blev till att åka till mekonomen och beställa en ny som kommer imorgon.
Kollade över frambromsarna och underredet och allt såg bra ut. Så det blir att byta bromscylindern och lufta bromsen höger bak, sen är den redo för häftiga vägar nere i Vedum.
Beställde en film från Duntis finalen, men var inte nöjd med den då vi inte var med så mycket som jag hade förväntat mig, så jag beställde en annan från en annan filmare. Så förhoppningsvis blir det rallyfilm kväll på lördag hemma hos Petter.
Apropå Vedum så är det 112 anmälda och de tar bara imot 80 startande och de tillämpar fri gallring så det är bara att hoppas att det hjälpte att man anmälde sig TIDIGT, (som nr 8)
Kanske eventuellt blir en till rally suzuki i Skaraborg, men det är bara att vänta och se. Berättar när allt är klart.

Tvätt vecka

Så veckan som har gått så har jag ägnat mest tid åt att tvätta sukki'n. Var mycket skitigt efter Motala.
Har nu hissat upp den för lite pallbocks racing. Skall gå igenom lite granna innan Vedum som är den 4/10.
I lördags så var det folkrace i Skövde. Var då funktionär och hade hand om lottnigen. Passade då på att fråga tävlingsledaren till folkrace tävlingen som skall anordnas i Tidaholm's backen utanför Daretorp även som kallad 'klevabacken' om jag fick vara med och vara föråkare med rallybilen och det gick utmärkt!
Har en liten förkärlek till den tävlingen. Har vunnit där en gång som Junior och två gånger som senior och varit tvåa en gång tror jag i alla fall. Så kul att få köra där fast med rallybilen. Ska fixa lite grejer så att min älskling Lotta får åka med i högerstolen då.
På Tisdag blir det åter garaget och lite omvårdnad av sukkin.

Bilder från Duntiscup finalen 12/9


Duntis cup finalen avgjord

Igår i sista åket av de tre vi körde skulle det avgöras vem som skulle vinna Duntiscupen i klassen Volvo Orginal/ Lilla Grupp N upp till 1400cc. Jag tog komandot i tävlingen redan första special provet, efter det andra så ledde jag och huvudkonkurenten Jonas Arvidsson Laxå MK i en Volvo 240. Men 'tyvärr' så gjorde Jonas en strålande körning och körde på 1,13,80 min, medans jag körde då på 1,12,40, med Jonas tid så blev han trea och därmed tog hem cupen med 5 poäng. Så jag blev 2a efter 3 raka segrar och med dubbla poäng i finalen, men tyvärr så var jag inte med på första tävlingen. Så det får bli en hel satsning på den cupen nästa år, fast då som B-förare då jag har fått ihop tillräckligt med poäng för att klassa upp mig från C-förare.
Idag så var det folkrace sprint på samma slinga som vi körde igår och då passa Petter på att köra med sin folkrace Suzuki och han slutade på 22a plats efter en snurrning i första åket och lite ratt rostighet efter att inte tävlingskört folkrace på 5 år. Hans bästa tid blev 1,15,??
Bilder kommer!!

Inför Duntis 4

Så då var man hemkommen från garaget då och upptäckte till min stora förtjusning att startlistan har publicerats på www.klubben.se/SMKMotalaBil.(Under dokument) Fick startnummer 16 och de 2 som ligger före mig i cupen har startnummer 17 & 18. Så på Lördag får ni gasa =)
Satte dit hasplåten och däcken. Stack sedan ut och prova bilen lite på gatan så att den inte drog åt något håll. Så ja slipper göra hjulinställning på den.
Nu är det bara lastning kvar som gäller.
Petter som även ska köra folkrace sprint på samma sträckning på Söndagen får starta näst sist i klassen Seniorer framhjulsdrivet. Men han har desto mer att göra. Körde in folkrace bilen idag för att på börja rostlagning på den.
Så på Lördag kväll hoppas vi på att kunna fira cupsegern men då krävs det att jag vinner och att inte han som leder blir bättre än 4a. Så det hänger inte bara på mig. Men tror att Jonas och Ronny är lika laddade som jag så det kommer att bli stentufft på Dunteberget i Motala. Första start tror jag var 10,30.

Garage kväll

Så ikväll så blir det garaget igen för att fixa till det sista på Sukkan innan helgens tävling i Motala.
Imorgon så ska det bli framvagns inställning.
Kom hem i Söndags morse från ett varmt och soligt Turkiet. Så nu blir det lite småfix innan bilen kan lastas.

Grattis till Håkan Svensson till totalsegrarna i Götenerundan och Strömkarlen!
Och grattis till Snickarn till tredje platsen i klassen i Götene.

Bilder från Hallsbergsprinten tagna av www.endurosport.se och www.enlundsfoto.se

Foto av Tomas Blume  www.endurosport.se

RSS 2.0