Grym in car på denna länk!!

http://www.youtube.com/watch?v=164Oi0TW7y8

Mikko Kauppinen i en Toyota Starlet

Rally film

Ja, det händer inte så mycket här på rallyfronten... Man känner att man börjar få lite abstinens besvär att få köra snart. Men tyvärr så dröjer det ett tag till.
Ska anmäla mig till Hallsbergsprinten som går den 22/8. Då ska även service chefen få åka med som kartläsare.
Han har åkt med Conny Hansson som föråkare ifjol i Kullingstrofén. Så det ska gå bra att åka med i sukkin.
På Lördag är det tänkt att bli rallyfilmskväll me teamet, skall titta på filmen från Vätternrallyt som vi var och åkte för 1,5 månader sen. Så det kan ju vara dags nu.
I helgen går ju även Neste Rally Finland, så det ska man försöka följa så gott det går och hoppas att Mikko Hirvonen kör ifrån Loeb.
Hittade en grym In-car film på You Tube igår med som ja ska se om det går att lägga upp här eller så blir det en länk. 

Kullingstrofén

Har idag varit på Kullingstrofén me Petter, Ove å Bosse. Var på SS1 och såg allihopa, en avåkning och lite lägen. Sen drog vi tii sista sträckan. Kom lagom till Håkan Svensson sen var vi kvar till de sista A-förare 2wd.  Täffade på Jonas Sandgren som tyvärr rasade växelådan på SS2.
Inga bilder tagna men rätt bil vann 2wd i alla fall. P-G Andersson i en Suzuki Ignis S1600.

Semestertider.

Semestern har även kommit till NRT. Har varit på Öland några dagar för lite semester därför dålig uppdatering här på sidan.

Pratade med Snickarn i Tisdags tror ja att det var. Dags att sätta sig i Volvon igen.
Han har anmält oss till nästa Klassiker cup deltävlingen i Almunge, Uppland.
Den 15 Augusti är det dags för den tävlingen.

Helgen därpå 22 Augusti är det tänkt att jag ska köra själv igen.
Då arrangerar Hallsbergs MK deras sprinttävling på deras motorsportsområde.

Har ju lovat att lägga upp lite bilder från Midnattsolsrallyt, men har gått igenom dem och det var inte så många bra, men ska se om jag kan fixa till dom lite.

Nu på Lördag så är det dags att för Kullingstrofén i Herrljunga som i år har fått förtroende att arrangera en deltävling i populära Super Cupen.
177 anmälda på internet. Första start är klockan 11,00 från Storgatan i Herrljunga.
Jag, Petter och Sven-Ove skall aggera åskådare då, och hoppas på ett bra rally.

Med Sukkan har det inte hänt så mycket. Är bara hjulinställning kvar att göra så man har gott om tid på sig.

Igår så var det ju traktor race i Odensåker där b.la Petter var med och körde uppvisning i pausen med folkrace bilar.
Har ej fått någon utförlig rapport men tror att det var 2000 eller 3000 åskådare så det är jättebra för att vara ute på ett gärde på landsbygden.

Midnattsolsrallyt

Har idag varit på Midnattsolsrallyt SS4 kleven som gick utanför Tidaholm.
Gick in från målet ca 1,5-2km. Stog så att ja såg utgången ur en vänster, rakt över ett krön sen en rätt svag höger sedan en vänster varnad för räcken. Mycket bra plats att stå på. Man såg skillnad på förare och spårval i svängarna. Stog även 3 Eskilstuna bor där så det var kul att diskutera lite med dom. Dom tyckte att Leif Asterhag kom grymmast men ja höll på P-G Andersson och en Sollenfelt.
Tog en del bilder som ja kommer att lägga upp så snart ja hinner.
Nere vid mål så skrev dom upp tiderna på en tavla och mycket riktigt så hade P-G Andersson varit snabbast, (vet inte riktigt hur det gick för Arne Bäckström i sin Audi Quattro, glömde kolla hans tid)
Så lurade iväg dom till klassikern Kabelvägen, men tror inte dom kommer att bli besvikna över den vägen. De är en ökänd sträcka som brukar vara med i Trollhättan's tävling. Sträckan ligger utanför Grästorp.
Nu blir det till att putsa upp Sukkin så man kan ställa ut den på traktorracet i Rör, Odensåker på Onsdag. Första start för traktorerna är kl 19,00 så kom dit i tid och titta runt på utställningarna!
 Trevlig helg

Traktorracet i Rör, Odensåker 22/7 2009

Är inbjuden tillsammans med folkrace förare från Skövde Motor klubb att köra uppvisning i pausen under traktor racet i Odensåker.
Traktorracet är ett årligen återkommande evenemang på ett gärde med topptrimmade rykande traktorer, både äldre och nyare.
Brukar vara mycket folk, så det är en publikfest där ute.
Är i första hand meningen att rallysukkan ska ställas ut, men det kan även bli körning med Swiften.
En sak som inte är säker är om jag kommer att kunna vara på plats.
Är möjligtvis på semester då om det är bra väder på Öland. Men man kan ju hoppas att vi har hunnit hem då. Annars får våran servicechef Sven-Ove sätta sig bakom ratten och köra den eller möjligtvis kartläsarn Petter.
Hela eller delar av Niten Rally Team kommer att finnas på plats i alla fall.
Så DU, kom ut till Rör som ligger mellan Tidavad och Binneberg,(troligtvis skyltat) på Onsdagen den 22 Juli, tror starttiden är 18,00 eller kl 19,00.


Igår kväll så var det verkstan som gällde. Byte bromsvätska på den, vet inte när det var gjort sist så tyckte det kunde vara dags för det.
Slipa rent och målade bakaxeln, och rostskyddade bränsletanken.
Sen blev det inte mycket mer gjort.
Är anmäld till Finalen i Duntis cupen i Motala den 12/9.
Bara att hoppas att sekunderna är på våran sida så vi kan vinna klassen i cupen, men det är hård konkurens så det kan bli svårt. Ligger för närvarande trea, med liten chans att vinna cupen.
Men innan dess så blir det förmodligen Hallsbergsprinten den 22/8 och vara kartläsare åt Snickarn i hans 142:a i Almunge den 15/8. Det är nästa deltävling i Klassiker cupen.
På Fredag börjar semestern och då blir det till att åka och kika på Midnattsolsrallyt. Se om P-G kan utmana utan noter och om Kenneth Bäcklund kan åka fort på "hemma vägarna" på Fredagen i sin Ascona A.
Nästa Lördag så blir ska vi försöka åka och titta på Kullingstrofe'n som ingår i Supercupen i år.
Start och mål där blir på Folkets Park i Herrljunga.


Trevlig sommar!!

Duntiscupen 3

Dags för en liten uppdatering efter lite frånvaro.
Har ej hänt så mycket den senaste tiden.
Bytt 2st bussningar. Kollat över bilen lite och allt såg okej ut, så det är inte så mycket att göra med den innan nästa tävling, vilket är skönt i och för sig.
Anmälde mig igår till Duntiscupen deltävling 3 som är även final i årets cup på SMK Motalas Rs tävlingar på Dunteberget i Motala.
Har för närvarande ingen tävling inplanerad. Får se vad det kommer ut för tävlingar här omkring.
Skulle vilja köra Götene rundan som går den 29/8 men det är samma dag som vårat flyg går till Turkiet. Så jag missar den och även Strömkarlen som går i helgen efter.
Men på Fredag är det dags för årets Midnattsolsrally. Får åka och titta istället för att få vara med. Som jag tidigare berättat så fick vi ju inte vara med.
Idag så ska Petter till Skövde motorstadion och testa sin Sukkisukki folkrace bil för första gången. Får se om Swiften går bra och att den håller.
Dagen efter finalen i duntiscupen så ska det vara en paralellsprint för folkrace bilar och då är det tänkt att Petter och Ove ska köra folkrace Sukkan. Ove gör för övrigt sin första folkrace tävling då! Så det blir än en gång övernattning i Motala men denna gång skall vi dra dit två tävlingsbilar.

Fler bilder från Duntis cupen



Foto: www.Ringebyfoto.3w.se


Igår kväll så var ja nere i verkstan och kollade över vinnarbilen =) lite granna. Kollade över bromsarna fram och bak.
Syntes på bukplåten att vi har landat tungt (som synes på bilden över) Nästan avslitna skruvar och skrapmärken på aluplåten.
Lackade även om sidokjolarna.
Gick igenom vad som skall göras innan nästa tävling b.la byta krängningsbussningarna. För övrigt blir det bara översyn av grejerna.
Nu blir det inget gjort med bilen förän tidigast Söndag p.g.a Töreboda festivalen.
Ska kolla in Ulf Lundell och möjligtvis Backyard Babies om man orkar.

RSS 2.0