Bilder Duntiscupen 27-28/6

Petter och Ove Njuter? av värmen?

Segerbilden


Duntiscupen i Motala avklarad

I Lördags och Söndags var NRT i Motala för att köra Rs på och runt motorsports området Dunteberget i Motala.
Det var 10 startande i klassen på Lördagen och 7 på Söndagen. Vi åkte i samma klass som Volvo orginal cup. Men vi var två suzuki's i klassen.
Efter första vändan så ledde vi med 0,4 sekunder till vår stora förvåning. För så bra gick det ju inte, lite små missar å lite fegkörning, bilen skulle ju ändå hålla i två dagar. Har ju inte kört så mycket så vet ju inte riktigt vad den är kapabel till.
Andra  vändan fungerade bättre men det var små missar på andra ställen istället, men tiden förbättrades med drygt 3 sekunder och utökade ledningen till bakomvarande. Till tredje åket så skulle det laddas, och det fungerade klockrent, putsade till bästa tiden med 0,9 sekunder, Så bästa tiden blev 1,43,50 minuter. Totaltiden blev 5,15,10 minuter och vi lyckades vinna våran första tävling med 2,7 sekunder före 2an Ronny Adolfsson Finspångs MS och 6,1 sekunder före trean Jonas Arvidsson Laxå MK, båda i Volvo 240. Så det blev en 25 poängare i cupen på Lördagen

På Söndagen skulle det köras en paralell rallysprint som kan likna Race of champions. Startar två och två, ena bilen kör folkrace banan ett var, medans den andra kör in i folkracedepån en sväng för att sedan komma ut på folkrace banan och köra ett varv och in i mål. När den bilen som körde folkracebanan ett varv, skulle den att köra in i folkracedepån för att senare gå i mål på samma ställe. I vissa race var det väldigt jämnt.
Vårat första åk gick riktigt bra, inte mycket att förbättra, vann sträckan med 0,4 sekunder före Johan Gunnarsson Tjust MK.
Andra vändan tyckte jag gick dåligt, inte alls den där känslan att det hade gått fort och bra, så var riktigt förbannad, men det visade sig att vi hade förbättrat oss med 12 hundradelar!! Så ledde nu med 0,5 sekunder före Gunnarsson. Inför tredje åket var ja riktigt laddad, Här skulle han få åka om han skulle slå oss. missa tvåansväxel i starten, men förlorade inte alltför mkt, men sen gick det bra, laddade så mycket jag vågade utan att riskera något. Så lyckades även vinna denna dag med hela 0,8 sekunder före Gunnarsson och 3,6 sekunder före Jonas Arvidsson. Så det blev även en 25 poängare denna dag att räkna till cupen. plus 10poäng för att vi körde båda dagarna.
Så efter denna helg ligger vi trea i cupen på 60 poäng. Tvåa är Gunnarsson på 68 poäng och leder gör Arvidsson på 75 poäng.
Finalen ska köras den 12/9 med dubbla poäng. Så vi har chans att vinna hela cupen för C-förare Volvo Orginal och Grupp N upp till 1400cc.
Många Fina bilder på oss och alla andra finns på www.rallybilder.se
Har ingen annan tävling inplanerad i dagsläget. Blir till att leta sponsorer och att serva Sukkan efter helgen.
Bilder kommer inom kort.

Duntiscupen 2 & 3

Så då var det endast hjulinställning och lastning kvar.
Detta kommer att ske imorgon och på Torsdag.
Ikväll så byttes avgasupphängningen och ställde ner bilen på hjulen.
Har fått startlistan tills på Lördag nu, och det blir start nummer 69. Så startar nästan sist. Men det gör ju inget, för det blir lite mer sovmorgon då =)
Kör ju ihop med Volvo Orginal C-förare, så man ska ju ha en liten chans att hävda sig. Är även med en Swift till, (SKOJ) En tjej som heter Lina Johansson som var med i första deltävlingen, och då slutade hon trea i klassen! Så jag har respekt för henne, men ja tror det kommer att bli en liten fajt ändå.

Nästan klar

Så ikväll så har ja varit i verkstan å skruvat dit framvagnen och bukplåten. Så det blev en begagnad  länkarm och nymålat krägningshämmarstag. Har även lagt på lite färg på balken till bukplåten.
Har tyvärr inte fått bussningarna till krängningshämmaren än,
men dom va inte så dåliga så de behövs bytas nu, så det får bli nästa vecka.
Imorgon så blir det till att byta en avgasupphängning som har börjat spricka lite.
Sen är det bara hjulinställning och lastning kvar.

SS8 på Vätternrallyt


Glad Midsommar

Den här veckan som gått så har det blivit några timar nere i verkstan för lite översyn och byte av länkarmar.
Dom klagade nämligen på besiktningen i Huskvarna på att höger kulled var glapp, och ja kunde ju inte mer än att hålla med dem.
Så i Måndags så skruva ja ner framvagnen för lite översyn. Fick se att 2 st bussningar var lite spruckna, så det fick beställas.
Sitter nu en bättre begagnad länkarm på högersidan.
Hade inne reservkarossen och plocka ner lite "bra o ha" grejer på den. t.ex höger länkarm.
Så nu till veckan blir det att skruva ihop bilen för att allt skall vara "fit for fight" till duntiscupen 2 och 3 i Motala nästa helg.
På Lördagen så körs det en rallysprint, på och runt folkrace banan i Motala. På Söndagen är det dags för deltävling 3 och då är det en paralell rallysprint som körs på och runt folkrace banan. Så det blir till att ligga över i Motala. Synd att det inte är någon bro över Vättern, till Karlsborg. Smidigt värre.
Vi i Niten rally team önskar er en trevlig Midsommar!

Lite länkar till sidor som fotade oss i helgen

http://www.puttesrallyfoto.se/Rally%202009/VatternRallyt%2009/slides/_DSC0231.html

http://www.puttesrallyfoto.se/Rally%202009/VatternRallyt%2009/slides/_DSC0230.html

http://www.emotorsport.se/foto_visa.php?tavlings_id=509&foto_id=&start=128

http://www.pixbox.se/pic_show_id28075988.html

Tävlingsrapport från Vättern Rallyt

Igår så lyckades vi ta oss runt alla 8ss utan några större problem.
SS1 började med 2,1 km asfalt, tog det lungt och kände på bilen. När vi kom in på gruset så högg det tag så hjulen ändrade sig så ratten ställde sig nästan ett halvt varv fel. Så då blev det lite kämpigt, så vi åkte SS1 och SS2 med lite kämpig styrning.
På servicen efter SS2 så justera vi rätt hjulen så ratten hamna rakt igen.
På SS3 börja vi få upp lite tempo och börja lite mer på bil och däck.
Efter SS4 var det dags för service igen och vi fick justera lite på hjulinställningen igen.
Väl tillbaka på SS5/1 så stämde det riktigt bra hela sträckan igenom, vi förbättrade oss 12 sek.
SS6/2 förbättrade vi oss 8sek även fast jag missade lite i ett väg byte.
SS7/3 gick det riktigt bra. Va riktigt nöjd med den sträckan, En av de snabbaste sträckorna med. Så vi slog minst en gr.H bil med 3sek.
SS8/4 var ja nog lite väl laddad för missa växel redan i 3 svängen och i slutet fick jag i 5an istället för 3an in mot mål, men tappade väl inte allt för mycket.
Om vi hade åkt mot C-förare Volvo Orginal så hade vi blivit trea i Klassen. Men vår total tid räkte till sista plats i klassen av dom som tog sig i mål. Men vi kom inte sist totalt sett i alla fall!
Detta var riktigt kul, men svårt i mellan åt att läsa vägen vart det svänger och hur mycket det svänger m.m så det är en stor fördel med noter. Men vi ska nog åka resterande tävlingar i år utan noter så jag lär mig läsa vägen mer och vi får in inställningar på bilen.
Nästa tävling för vår del blir förmodligen Duntis cupen på Dunteberget i Motala den 27/28 Juni. På Lördagen är det en vanlig rallysprint och på Söndagen är det en Paralell rallysprint.
Men innan det blir det byte av kulleder och bussningarna som sitter i krängningshämmaren mot karossen.

Ställt rätt hjulen

Idag så har jag justerat toe-in på rallybilen, även cambern justerades.
Hittade även lite småfix under bilen. Bränsleledningarna hade lossnat från ett fäste, så det fick sättas fast.
Även handbroms wiren låg inte riktigt som den borde göra, utan den låg mot avgasrört, så det hade smällt lite på skyddshöljet. Men det var bara att hänga upp den lite fint.
Sen så tvättade jag av den så den har blivit av me allt damm som den har samlat på sig.
Igår så monterade PK's Däck i Mariestad 076-1650445 [email protected] dit alufälgar på de nya Markgum däckena och även bakdäcken. Så nu ser han lite sportig ut i alla fall.
Så imorgon är det dags att lasta och plocka iordning allt som skall med på Lördag.
Skall även sända ett stort TACK till Roger K som ställde upp som funktionär på Lördag på Go-kart tävlingen i Skövde. Var ju meningen att Sven-Ove skulle vara funtionär där, men vi behöver ju verkligen honom med som service.
På Lördag skall vi försöka komma iväg senast halv 9 på morgonen.
Startnummret som gäller är 96 av 101 startande, 13 st är vi i C-förare 2hjulsdrivet, så vi har en målsättning och det är att inte komma sist i klassen, med tanke på att vi återigen kör mot trimmade bilar.
Våran besiktigtnings tid är 11,00 till 11,30, och första bil startar 11,01 så vi startar ungefär 12,40.
Total längd är ca 185km så det blir några mil i Swiften. Tror att det var 35 km ss fördelat på 8 sträckor, 4st som körs 2ggr.
Så vi får nog räkna med att det kommer att vara uppkört andra vändan.
Så leta er ut till start/mål som är förlagt till Folkets Park i Huskvarna och skaffa en karta och program och ge er ut i skogen för att heja fram oss!
Väll möt i rallyskogarna så kommer det en rapport på Lördagkväll eller Söndag.

Provkört å klart

Ikväll så har jag monterat dit fjäderbena och varit ute och provkört Sukkan. Den kändes mycket bättre med mindre däck och nya bussningar!
Så nu ska det göras hjulinställning och lastas, sen är allt klart inför Lördagen.

BoWi

Idag så tog ja imot mina fjäderben av BoWi som var på väg till Göteborg, så vi möttes upp i Mariestad.
Så nästa vecka ska de skruvas.
Igår kväll så hämtade ja å kartläsar jä**l en Suzuki Swift mk1 GTi folkrace bil som Petter ska ha å köra lite folkrace med =) Så nu utökas teamet me en bil.
Idag så hämtade vi en reservkaross som följde med folkrace bilen. Kan ju vara bra att ha lite prylar att plocka ifrån.
Imorgon så blir det Sverige-Danmark på Råsunda i Stockholm så det blir inget skruvande i helgen.

Vätternrallyt

Jaha, då har ja anmält oss till Vätternrallyt den 13/6 i Huskvarna.
BoWi ringde för en stund sedan och meddelade att han passerar Mariestad på Fredag eftermiddag med mina fjäderben.
Så ja hinner fixa till bilen nästa vecka med montering av fjäderbenen och hjulinställning.
Än så länge är det 10 anmälda i klassen, åter igen får vi åka tillsamans med trimmade 2hjusdrivna bilarna.
Men men, sist ska vi försöka låta bli att komma i alla fall.
Håll utkik på www.vatternrallyt.se för mer info.

Däckmontering..

Ikväll så monterar PK's Däck i Mariestad, 070-2235232, [email protected] på markgum däckena på fälg. Så nu är allt klart förutom att fjäderbena fortfarande inte har kommit! Så har inte anmält mig till Vätternrallyt ännu. Det är bara att hoppas att fjäderbena kommer imorgon eller på Torsdag. Så man kan montera dom innan helgen så det bara är hjulinställning kvar.
I helgen åker ja och Lotta till Stockholm för att titta på Sverige-Danmark på Råsunda, VM-kval.
Nästa Fredag är det ju Student för Veronica så allt måste vara klart me Suzukin på Torsdag nästa vecka om det har komit några fjäderben dvs.

RSS 2.0