Duntiscupen i Motala avklarad

I Lördags och Söndags var NRT i Motala för att köra Rs på och runt motorsports området Dunteberget i Motala.
Det var 10 startande i klassen på Lördagen och 7 på Söndagen. Vi åkte i samma klass som Volvo orginal cup. Men vi var två suzuki's i klassen.
Efter första vändan så ledde vi med 0,4 sekunder till vår stora förvåning. För så bra gick det ju inte, lite små missar å lite fegkörning, bilen skulle ju ändå hålla i två dagar. Har ju inte kört så mycket så vet ju inte riktigt vad den är kapabel till.
Andra  vändan fungerade bättre men det var små missar på andra ställen istället, men tiden förbättrades med drygt 3 sekunder och utökade ledningen till bakomvarande. Till tredje åket så skulle det laddas, och det fungerade klockrent, putsade till bästa tiden med 0,9 sekunder, Så bästa tiden blev 1,43,50 minuter. Totaltiden blev 5,15,10 minuter och vi lyckades vinna våran första tävling med 2,7 sekunder före 2an Ronny Adolfsson Finspångs MS och 6,1 sekunder före trean Jonas Arvidsson Laxå MK, båda i Volvo 240. Så det blev en 25 poängare i cupen på Lördagen

På Söndagen skulle det köras en paralell rallysprint som kan likna Race of champions. Startar två och två, ena bilen kör folkrace banan ett var, medans den andra kör in i folkracedepån en sväng för att sedan komma ut på folkrace banan och köra ett varv och in i mål. När den bilen som körde folkracebanan ett varv, skulle den att köra in i folkracedepån för att senare gå i mål på samma ställe. I vissa race var det väldigt jämnt.
Vårat första åk gick riktigt bra, inte mycket att förbättra, vann sträckan med 0,4 sekunder före Johan Gunnarsson Tjust MK.
Andra vändan tyckte jag gick dåligt, inte alls den där känslan att det hade gått fort och bra, så var riktigt förbannad, men det visade sig att vi hade förbättrat oss med 12 hundradelar!! Så ledde nu med 0,5 sekunder före Gunnarsson. Inför tredje åket var ja riktigt laddad, Här skulle han få åka om han skulle slå oss. missa tvåansväxel i starten, men förlorade inte alltför mkt, men sen gick det bra, laddade så mycket jag vågade utan att riskera något. Så lyckades även vinna denna dag med hela 0,8 sekunder före Gunnarsson och 3,6 sekunder före Jonas Arvidsson. Så det blev även en 25 poängare denna dag att räkna till cupen. plus 10poäng för att vi körde båda dagarna.
Så efter denna helg ligger vi trea i cupen på 60 poäng. Tvåa är Gunnarsson på 68 poäng och leder gör Arvidsson på 75 poäng.
Finalen ska köras den 12/9 med dubbla poäng. Så vi har chans att vinna hela cupen för C-förare Volvo Orginal och Grupp N upp till 1400cc.
Många Fina bilder på oss och alla andra finns på www.rallybilder.se
Har ingen annan tävling inplanerad i dagsläget. Blir till att leta sponsorer och att serva Sukkan efter helgen.
Bilder kommer inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0