13 timmar kvar!

Jaha.. Nu så är det nära rally debuten! Idag så har PK's Däck i Mariestad lagt i slangar i rallydäckena, Tack till honom!!
Så det var bara att sätta på framdäckena på Swissen och packa i alla grejer som skall med, tror ja har med mig alldeles för mycket grejer, men men,, man lär sig alltid något nytt för varje tävling som går. Fick låna jobbarkompisens depåtält också, som han använder när han kör motocross (på en Suzuki of course) Ett gult 9kvm stort Suzuki tält.
Bilen är lastad, verktyg, reservdelar likaså, kläderna är packade, licensen är utkviterad, Så imorgon då jä**lar ska de gasas.
Ska se efter första åket hur ja ligger till mot Snickarn (som ja ska va kartläsare åt i Laxå och Midnattsolsrallyt) ligger man hyffsat till så ska ja se om de går att slå honom, men än så länge är ja skeptisk, han åker ju trimmat =( Vi har en Citroen i samma klass som oss, som tillhör lilla gr.N >1400cc, så han ska ja försöka slå i alla fall, det är första målet, Snickarn är nästa mål.
Imorgon eller på Lördag kommer en tävlingsrapport med förhoppningsvis lite bilder =)


Nervöst..

Börjar bli lite smånervis nu inför debuten.. Hur ska de inte va på Fredag då tro. Enligt SMHI ska de bli en 20grader ca i Falköping, så de kommer nog bli svettigt värre inne i Sukkan.
Fick lite papper igår ang. tävlingen, Fick startnummer 33 så någon gång mellan 11,15 och 11,30 så bär det iväg! Ska bli för jä**la roligt.
Va nere på Körskolan idag för första teori kursen, det är meningen att ja skall ta BE behörighet, så ja får dra biltransport kärra efter vår Opel. Det ska bli intressant och se hur mycket man har glömt bort =)
På Torsdag är det dags för lastning, så jag får nog åka ner till garaget och se över alltesammans ikväll så de är iordning på grejera!

Hjulinställning

Idag så tvättade jag Swiften efter testkörningen, den blev lite dammig ändå, även fast vi gjorde vårt bästa att köra ifrån dammet..
Gjorde framvagnsinställning igen, gött att ha tillgång till en hjulinställningsdator. Hjulena hade ändrat sig lite, så de får nog bli justering efter varje tävling.
Fick reda på igår med, att Mariestads tävling OX-specialen är inställd =( Den skulle ha gått på grus i år igen, efter några års frånvaro från grusvägarna. Mycket tråkigt tycker vi i NRT. Vi hade verkligen sett i fram imot att få åka tävling på hemma plan!
Men men, det är väll bara att hoppas på att dom kan få fler funktionärer tills nästa år!


Fjäderben

Plocka ner fjäderbenet idag och skruva isär det för att kunna se om dämparen var krökt, men det syntes inget. Kan vara dåligt med olja eller gas i den kanske. Skall ringa Bowi imorgon (Troligen hans fjäderben) Och se om han har tid och möjlighet att titta över dem. I helgen så ska jag jobba men ska försöka hinna till garaget och kolla över bilen efter testet igår. Rätt stor skillnad på att köra folkrace och rallybil på en snabb grusväg, men F*N så mycket roligare! När jag och Petter kom tillbaka efter första riktiga testrundan så sa Ove och Johan (Det var dom som fixade vägen) att det enda dom såg inne i bilen var två vita tand rader! Och vi kunde nog bara hålla med! Så ett JÄTTE STORT TACK till Sven-Ove och Johan!!

Test.

Var som sagt i Skövde och testade Suzukin idag på en 2 km lång grusväg, blev ca 3mils körning =)
Testade de olika däckena ja har, och tyckte Kumho passade mig bättre än Silverstone.
Uppstod endast ett problem och det verkar vara en krokig stötdämpare v.f. Får se om man hinner fixa ngt innan nästa Fredag.
Höll på att köra på en självmordsbenägen fågel krake oxå, Försvann framför bilen, men Petter såg den klara sig.
Blev tyvärr inga bilder då jag glömde bort kameran. Men det kommer fler chanser, då man kanske slipper komma ihåg kameran själv!

Testkörning

Igår kväll så lastade vi rallybilen för att i eftermiddag åka till Skövde och testa den på en grusväg som vi har fått låna =) Så man får testa bilen och se hur den beter sig innan tävlingsdebuten 1/5. Bilder och utlåtande kommer ikväll eller imorgon om det blir för sent idag.


www.berner.se


Inget Älvängen =(

Blir inget rally för mig på Lördag. Snickarn har ej fått tbax 142an från motor trimmaren. Men 9/5 får jag ny chans att åka med honom uppe i Laxå.
Blir till att jobba hela helgen då NYA Opel Insignia kombi har premiär!! Så besök Gustaf E Bil i helgen då det är öppet hela helgen!!
Var inne på en trafikskola i eftermiddags och skrev in mig på kurs för BE behörighet. Att det ska vara så svårt att få tummen ur, utan att man ska vänta och vänta..

Gunnar och Stefan testade på Skövde Motorstadion's folkracebana.

I Söndags så testade Gunnar sin Renault Clio Sport tillsammans med Stefan. Tog lite bilder när dom båda körde.

Lite nya bilder


Fredag jämn vecka = sluta lunch!!

Idag så fixade ja så ja är ledig när Midnattsolsrallyt är, så nu ska en liten dröm gå i uppfyllelse :P Kul att åka en så lång tävling, även som kartläsare!
Gjorde hjulinställning på Sukkan idag, stod rätt mycket toe-in höger bak, så det får tittas över innan 1/5.
För er som inte vet vad toe-in och toe ut inebär så kan man förklara på följande vis. "Toe-in är när hjulen pekar inåt = kvinnor går med tårna inåt, Toe-ut är när hjulena pekar utåt = män går med tårna utåt, samma princip som när man går alltså tå in och tå ut! ställde framhjulena 0,1mm toe ut.
Tog även lite kort me sambon's kamera, men har ej hunnit lägga in dom i burken =(

Midnattsolsrallyt nästa??

Pratade med Snickarn ikväll (Sven-Erik) Han ville att jag skall åka med i Midnattsolsrallyt! 16-19/7 med start i Jönköping på Torsdag kvällen kl 17,30. På kvällen körs en specialsträcka på och runt Elmia mässan. På Fredag morgonen så drar karavanen västerut mot Trollhättan och ställs upp för nattuppehåll vid SAAB's bilmuseum. Vem vet, hela saabs fabriks område kanske blir ett museum :P
På Lördagen så blir det sträckor mellan Trollhättan och Lördagens sista sträcka (SS13) har målgång vid Årjängs travet.
Från Årjäng så startar sista dags etappen för att b.la köra ett varv på Svenska Rallyt's permanenta sträcka på Färjestad's travet i Karlstad (Bredvid SVENSKA MÄSTARNA'S Färjestad's hemma arena!!!) för att slutligen gå i mål i centrala Karlskoga.
Det är bara att hoppas att man kan få ledigt Torsdagen och Fredagen.
Ring ALDRIG kundservice på Svensk Bilprovning!! Ringde i morses, fick sitta i telefon kö i 30 minuter, sen så svara en käring, och ja bad att få prata med en tekniker -vänta så ska ja koppla dig. -Vänta?? -det är ju de ja gjort! -ja kopplar dig nu. samma käring! -tyvärr, våra tekniker är upptagna med andra samtal, du får försöka ringa senare. -VA??? skojar du? -Nej, tyvärr, det är mycket samtal nu ang. b.la husvagnar och mc. -Okej 'klick'
Blir så jävla förbannad på sånt! Men det är la bara att försöka igen.
Imorgon så hoppas ja kunna ta lite kort på Suznuskin, Efter jobbet så ska ja gära hjulinställning på'n. Får se om det går att åka och testa nästa vecka.
Ja är utkastad från mitt hem på Onsdag av min kära sambo =) Hon ska ha fika me sina tjejpolare (fika=skvaller) Så det är ju ett bra tillfälle att ge Sukkan lite kärlek =)

Omlackad tanklucka

Målat om tankluckan och monterat tillbaka den. Blev mycket bättre som vit & svart än vit & grön, det är min personliga åsikt iaf, va tycker ni?? Har ni några förslag om det blir någon omlack inför nästa år? Det är uppe i 55 anmälda nu till Lill-Jumbon den 1/5.
Pratade med Safer idag, brandsläckarna måste kontrolleras vartannat år, och nu är det dags, så Safer skall komma nästa vecka och kontrollera dem, Hoppas på att det blir billigt

Dekaltrimmat =)

Ikväll så klistrade jag dit sponsordekalerna (jobbar på fler)
Johan kom även på besök och ville se Suzukin, men även visa upp sin nybyggda Volvo 240 voc! Den är fin, men den är ju faktiskt nybyggd. Fick lite ideer angående kamera fäste så man kan filma lite incar ute på sträckorna.
Inte göra som kompisen som stängde av kameran innan sträckan och sätte på den igen när dom gått i mål, så det var tydligen en fin film som dom fått av transportsträckorna! Det var inte vilken tävling som helst utan det var midnattsolsrallyt!
Har fått klartecken att få testa på en vägsträcka så man inte kommer till Falköping och ite har kört bilen en meter på grusväg, så hoppas få någon mil i bilen innan. Tanken var att åka till Skövde motorstadion och köra på deras folkrace bana tillsammans med Gunnar i sin Renault och Roland i sin "nya" Mitsubishi Evo III, men det passar nog bättre att köra på en "riktig" rallyväg! Men ska nog åka dit så man får se dom gammla rävarna sladda runt på folkrace banan.


PK's Däck
Mariestad
070-2235232
[email protected]

Berner
www.berner.se

Gustaf E Bil AB
www.gustafebil.se

Rallydelar i Vretstorp
www.rallydelar.se

TBA släpvagnservice

Skruvar Måndag

Idag så skruvades bak bromsarna ihop. Tack till TBA Släpvagnsservice för dom omlimmade bromsbanden! Så om Du har en bil eller släpkärra med trumbromsar så kan TBA Släpvagnservice limma dit nya bromsband! Kontaktinformation kommer!!! Om du inte kan vänta ;) lämna en kommentar. Byttes även olja i motorn och skruva tillbaka skyddsplåten.
Imorgon så skall det dit lite sponsor dekaler. Lackera tankluckan, från grön till svart!
Ska åka kartläsare med Sven-Erik Karlsson i Älvängen  i en historisk 142a den 25/4. Ingår i historiska cupen, Men i Falköping 1/5 blir vi motståndare!! Så kom till Falköpings motorstadion vid grevaregården den 1/5 kl 11,00

Motorsportsajten för HELA Sverige!!




www.motorsportisverige.se


Bromsrenovering

Det blev lite försenat med bromsarna, Så fick dom för 20min sen (leverans hem :P) Så de får bli att skruva ihop bromsarna någon dag i påsk.

Glad påsk på er ALLA!!

Bromsrenovering

Ska åka till min sponsor TBA släpvagns service ikväll, för att hämta bromsbackarna som har blivit renoverade med nya bromsband. Senare ikväll ska bromsarna bak sättas ihop.

Anmäld till första tävlingen

Den 1 Maj är det dags att köra sin första rallytävling. Den äger rum på Falköpings motorstadion och första start är kl 11,00.
Vi kommer dessvärre att få köra i samma klass som gr.H 2wd som är betydligt motorstarkare än våran lilla Suzuki.

Denna sida får man hoppas visa de flesta konkurenter


Dagen efter inköpet


RSS 2.0